1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Uzmanlar Uyardı: Sonbaharda Koronavirüs Daha Kötü Olabilir
Uzmanlar Uyardı: Sonbaharda Koronavirüs Daha Kötü Olabilir

Uzmanlar Uyardı: Sonbaharda Koronavirüs Daha Kötü Olabilir

Uzmanlar, Koronavirüs için sonbahara dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

A+A-

Uzmanlar, Koronavirüs’ün görüldüğü mart ayından bu yana geçen zaman için değerlendirmelerde bulundu. İleri ki süreçlerin de çok kritik olduğunun altını çizildi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, normalleşme hareketlerine girilmesiyle virüsün bittiği gibi bir algıya kapıldığını belirtti. Maske takılması ve sosyal mesafeye dair uyarılarda bulunulmasına rağmen dikkat edilmediğini anlattı. Özellikle de düğün, taziye, asker uğurlama gibi törenlere dair dikkatsizliğin olduğunu vurguladı. Gençlerin bu virüsten etkilenmeyeceği düşüncesinin olduğunu ama bunun son derece yanlış olduğunu açıkladı. Sosyal mesafe ve maskenin her alanda kullanılması gerektiğini yoksa bu vaka sayılarının asla istenen düzeye inemeyeceğini de ekledi.

Prof. Dr. Kara, toplu her ortamın risklerinin bulunduğunu ve kurallara uyulmadığı için ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Kuralın çok da basit olduğunu, 1.5 metre mesafe ve maske takılması ile her şeyin daha iyi olacağını ifade etti. Kalabalık kentlerin kurallara uymak konusunda birtakım zorluklara sahip olduğunu ve Akdeniz toplumu alışkanlıkların olduğunu anlattı. Sonbahar döneminde grip sezonuna hazırlıklı olmak gerektiğini yoksa her şeyin daha da kötüye gidebileceği konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT