1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''Güvenli Bölge'' vurgusu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''Güvenli Bölge'' vurgusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''Güvenli Bölge'' vurgusu!

Türkiye Barış Pınarı Harekâtını sürdürür iken ABD Başkan yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ile iletişime geçmesiyle beraber Türkiye ile ABD arasında anlaşma yapıldı.

A+A-

Bunun üzerine ABD Başkan Yardımcısı Pence'in konuşmasında sürekli  ''tampon bölge '' söylemine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi.

Pence konuşmasında ısrarla ateşkeş ve tampon bölge ifadeleri üzerinde durmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili yaptığı twitter paylaşımında ''Güvenli Bölge'' söylemini büyük harflerle yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında ''Başta Suriye'nin kuzeyinde tesis edeceğimiz GÜVENLİ BÖLGE çalışmaları olmak üzere, bölgemizin huzur, refaha kavuşması için ortak çabalarımızın sürmesini temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarında  ''Müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediğimiz aldık. PKK'nın ağır silahlarının toplanması ve mevzilerinin imha edilmesi konusunda anlaşma sağladık. PKK'nın 120 saat içinde bölgeden çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Terör örgütlerin bölgeyi terk etmelerinden sonra operasyonu durdurmamız mümkün olacaktır.'' açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT