1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Askerlerimiz Peyderpey Libya’ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Askerlerimiz Peyderpey Libya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Askerlerimiz Peyderpey Libya’ya gidiyor

Gazeteci Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konuk etti. Erdoğan, geçtiğimiz hafta TBMM’den geçen Libya meselesinde “askerlerimiz yola çıktı. Şu anda peyderpey oraya gidiyorlar.” Dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınına konuk oldu.  Programın sunuculuğu usta gazeteciler Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Libya konusundaki adımlarını anlatan Erdoğan, anlaşmanın her iki ülkenin çıkarlarını koruduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca, Türk askerlerinin peyderpey Libya’ya gönderildini söyledi.

İŞTE ERDOĞAN’IN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Türkiye olarak izin vermeyeceğiz

Kimsenin ne bizim ne de özellikle Libyalı kardeşlerimizin haklarının gasp edilmesine ve tek taraflı adım atmalarına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz. Bu konuda kararlılığımız var.

Ana muhalefet partisi lideri, Türk askerine lejyoner diyecek kadar alçalıyor. Bizim askerimiz bir defa oraya lejyoner sıfatıyla gitmiyor. Tam aksine ben bunu Gölçük'te denizaltı biliyorsunuz inşasında da söyledim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp'a gitti mi gitti. Orada hatta yaralandı mı yaralandı. Bu farklı süreci yaşadı mı yaşadı. Peki Gazi Mustafa Kemal için böyle bir yakıştırma yapmanız mümkün mü? Siz her zaman biz Atatürk'ün partisiyiz diyorsunuz. Bunu nereye yerleştireceksiniz.

Askerlerimiz peyder pey oraya gidiyor

Tüm güvenlik kurullarımız arasında eğitim ve öğretim planlarının düzenlenmesi noktasında teknik bilgi ve tecrübe paylaşımı noktasında bizim askerimizin görevi orada koordinasyondur. Şu anda bu koordinasyonu yapıyorlar. Orada bir harekat merkezi ve harekat merkezinde de bizim bir korgeneralimiz olacak. Bu korgeneralimiz oradaki bu süreci onlar yönetecek. Şu anda peyder pey oraya gidiyorlar.

 

 

HABERE YORUM KAT