1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi
Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Ceren Özdemir’i defalarca bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç’un cezası çıkarıldığı mahkeme tarafından belirlendi. Katil Arduç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

A+A-

2019 yılının Aralık ayında Balerinlik yapan Ceren Özdemir’i evinin önünde defalarca bıçaklayarak katleden Özgür Arduç “Canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” suçundan ikinci defa Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak mahkeme heyeti karşına çıktı.  

Çok sayıda kişinin takip ettiği davada mahkeme Başkanı katil Özgür Arduç’a akıl sağlığını içeren raporun mahkeme heyetinde olduğunu karar öncesinde son olarak ne söylemek istediğini sordu.

Özgür Arduç, rapora itiraz etti. yeniden rapor istediğini söyledi. Mahkeme heyeti oy birliği ile Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin raporunu yeterli bularak bu talebi reddetti.

ağırlaştırılmış müebbet hapis yedi

  Ceren Özdemir’in ailesinin avukatı Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, sanık Özgür Arduç’a bazı sorular sordu.  Özgür Arduç ise bu soruları cevaplamak istemediğini söyledi. Mahkeme heyeti dosya açısından araştırılacak bir konu kalmadığını belirterek savcının mütalaa talebini açıklamasını istedi.

 Savcı mütalaasında tüm delillerin yeterli olduğunu, olayın aydınlatıldığını belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Mahkeme heyeti kısa bir ara vererek karadı açıkladı. Karara göre sanık Özgür Arduç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.                                          

HABERE YORUM KAT

İlgili Haberler