1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Gökçeada’daki Uğur Böcekleri Korkuttu
Gökçeada’daki Uğur Böcekleri Korkuttu

Gökçeada’daki Uğur Böcekleri Korkuttu

Gökçeada’daki toplu uğur böceklerin ölümü herkesi tedirgin etti.

A+A-

Çanakkale’nin ilçesi aynı zamanda Türkiye’deki en büyük ada olan Gökçeada’da geçen günlerde herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Toplu uğur böceği ölümlerinin görülmesi herkesi korkuttu.

  Yıllardır Çanakkale’de yaşayan Burak Çiftçi Gökçeada’ya gezmeye gittiğinde uğur böceklerini görmesiyle şaşkınlığa uğradı. Kameraya çeken Çiftçi, Çanakkale ve çevresinde kamplar yaptığını bugün karşılaştığı garip olayı paylaşmak istediğini belirtti. Yaklaşık 7-10 gün önce Gökçeada’da gezindiğini ve yüzlerce belki de binlerce olan uğur böceği ölüsü gördüğünü anlattı. Aralarında bazılarının canlı olduğunu ama dalgaların kenara attığını ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını ifade etti.

  Çiftçi, görüntünün çok korkutucu olduğunu ve mavi bir dokuda göründüğünü açıkladı. Kimsenin fark etmediğini ve kötü bir şey olmadığını umduğunu dile getirdi. Uzmanlardan açıklama yapmasını beklediğini de ekledi.

  Böceklerle ilgili çalışma yapan Prof. Dr. İsmail Kasap, konuyu incelemeye aldı. Uğur böcekleri ölümlerinin tarımda kullanılan pestisitin fazla kullanımından kaynaklı olabileceğini anlattı. İkinci ihtimal olarak da uğur böceği popülasyonun artmasıyla yiyecek bulamamalarının sebep olabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Kasap, uğur böceklerinin zararsız olduğunu ve bereketin sembolü olduğunu da paylaştı.

HABERE YORUM KAT