1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çavuşoğlu'ndan İtalya'nın silah ambargosuna yönelik açıklama
Çavuşoğlu'ndan İtalya'nın silah ambargosuna yönelik açıklama

Çavuşoğlu'ndan İtalya'nın silah ambargosuna yönelik açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'da Messaggero gazetesine özel bir demeç verdi. İtalya’nın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör koridorunu engellemek ve güvenli bölgenin oluşması için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na karşı yapılan eleştirilere ve tepkilere karşı çıktı.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdiği demeçte İtalya'nın, Türkiye'ye yönelik uygulamak istediği silah ambargosuna karşın yapılan bazı açıklamaların kabul edilemez olduğunu dile getirdi. İtalya'nın bu süreçteki tavrı ve Türkiye'ye yönelik yaptırımların uygulanmasına yönelik isteklerin konusunda Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bundan dolayı son derece üzgünüz. Türkiye olarak İtalyan hükümetinden terör örgütü olan PYD/YPG 'ye karşı dayanışma ve yardım bekliyoruz, ifadelerini demecinde yer verdi.

İtalya ve Türkiye'nin Suriye ve Doğu Akdeniz hususlarında bir stratejik ortak olarak beraber hareket etmesinin gerekliliğin altını çizdi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin İtalya'ya bu süreçte olan hayal kırıklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, YPG'nin elinde bulundurduğu hapishanelerde bulunan İtalyan savaşçılar ve diğer milletlerden gelen savaşçıların tek bir çözüm olduğunu, Bu çözümün ise orada bulunan savaşçıların ülkelerine geri dönmeleri olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT