1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Brezilya Devlet Başkanı’ndan petrol sızıntısına dair açıklama: Kasıt olabilir
Brezilya Devlet Başkanı’ndan petrol sızıntısına dair açıklama: Kasıt olabilir

Brezilya Devlet Başkanı’ndan petrol sızıntısına dair açıklama: Kasıt olabilir

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinin kuzey kıyılarında Eylül’den bu yana süren petrol sızıntısına dair açıklamalarda bulundu. Bolsonaro, bu sızıntıda kasıt olabileceği konusunda emareler bulunduğunu ifade etti.

A+A-

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Çevre Bakanı Ricardo Salles ile bir görüşme yaptı ve bu görüşmeden sonra petrol sızıntısıyla ilgili bilgiler verdi.

Sızıntının nereden veya neden kaynaklandığına dair mutlak bilgi vermekten kaçınan  Bolsonaro, bu sızıntıya kaynak teşkil eden şeyin bir “suç “ olabileceğini vurguladı. Geçtiğimiz pazar günü verdiği mesajlarla Bolsonaro, kuzeydoğu kıyılarındaki petrol sızıntısına yönelik olarak bir ülkeyi radarlarına aldıklarını bildirmişti.

Brezilya devletine ait petrol şirketi Petrobras’ın yöneticileri ise, sızıntının kaynağının bulunmasına yönelik araştırmaların ve çalışmaların sonuç vermediğini söylemişlerdi. Şirket, yine önceki hafta ülke kamuoyuna sunduğu bilgilerle, denize sızmış petrolün kendi üretimine ait petrol olmadığını ilan etmişti.

Brezilya’daki yetkili kişiler, petrolün tek noktadan yayılma gösterdiği düşüncesi üzerinde duruyor. Çevre Bakanı Salles’in sosyal medya aracılığıyla yaptığı duyuruda, ülkenin kuzeydoğu kıyılarını mahveden petrolün 42 kente olumsuz yönde tesir ettiği dile getirilmişti.

HABERE YORUM KAT