1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Trafik Felç Durumda
Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Trafik Felç Durumda

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Trafik Felç Durumda

Belçika’nın başkenti Brüksel’de akıllı kilometrik vergi sistemi uygulamaya koyulacak. Yani trafikteki yoğunluğu engellemek için yapılan bu uygullamayla Brüksel’e giren tüm araçlardan vergi alınacak.

A+A-

Ağırlığı 3,5 tonun üzerindeki her ağır vasıta OBU (In Board Unit) olarak adlandırılan uyduya bağlı bir cihazla donatılmış olmalıdır. Bu sistem 12 Tonun üzerindeki ağır vasıtalar için Belçika'da Avrupa Geçiş Pulu ’nun (Eurovignette) yerine geçmiştir.

Belçika hükümeti başken Brüksel’de yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek için bir uygulama başlattıyor. Buna göre başkente seyahat edecek araçlara ilişkin yeni bir vergi sistemi oluşturulacak. Yeni vergi sisteminde başkente gireecek her araçtan vergi alınacak. Söz konusu ücret trafiğin yoğunluğuna ve araçların tipine göre değişecek. Sistem’de aksamalara karşı da önlem düşünüldü.

Buna göre Brüksel çevresinde hali hazırda bulunan akıllı trafik kameraları ücretlendirilecek araçlar için yoğun olarak kullanılacak. Belçika hükümeti akıllı vergi sistemini 5 yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyor.

 

HABERE YORUM KAT