1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bebeği ölü doğunca hapis cezasına çarptırılmıştı! Mahkeme tekrar toplanacak
Bebeği ölü doğunca hapis cezasına çarptırılmıştı! Mahkeme tekrar toplanacak

Bebeği ölü doğunca hapis cezasına çarptırılmıştı! Mahkeme tekrar toplanacak

Orta Amerika da bulunan El Salvador’da Kürtaj yaptırmak her ne şekilde olmuş olursa olsun yasak. Tecavüz sonucu hamile kalan 21 yaşındaki Evelyn Hernandez Hamile kaldığının farkında değildi ve tuvalette doğum gerçekleştirdi. Bebeği ölü doğunca hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Fakat bebek ölü doğunca hastanedeki çalışanlar polislere haber verdi. Sorguya alınan Evelyn, polislere bebeğin doğduğunda canlı mı yoksa ölü mü doğduğunu bilmediğini ve hamile olduğunun bile farkında olmadığını söyledi. Ve Kendisine tecavüz eden kişilerden birinin çete takımından olması sebebi ile polise bildiremediğini ek olarak ekledi.

Hamileliğin son döneminde olmasına rağmen gebe olduğunu anlayamadığını belirten Evelyn Hernandez, adet kanaması olduğunu ve ağrılarının sebebinin bu hastalıktan kaynaklandığını düşündüğünü belirtmişti.

2017 yılında yargılanan Evelyn tüm dünya genelinde büyük bir gerilime sebep olmuştu.

Dünyada en başta gelen insan hakları kuruluşu olan Uluslararası Af Örgütünün de dediği gibi ‘Kadın olmanın en tehlikeli olduğu bölge’  El Salvador’da bir kadın düşük yaptığında veya ölü doğum yaptığında cenin öldürmekten sorumlu tutularak hapis cezası alıyor.

HABERE YORUM KAT