1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bakan Çavuşoğlu’nun Rusya cevabı
Bakan Çavuşoğlu’nun Rusya cevabı

Bakan Çavuşoğlu’nun Rusya cevabı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BMC’de yayımlanan bir programda Barış Pınarı Operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Harekata karşı gelen ülkelerin Türkiye’ye attığı iftiralar hakkında konuşan Çavuşoğlu, “Biz bu harekatı herhangi bir millete kin tuttuğumuz için yapmıyoruz” şeklinde açıklama yaptıktan sonra, Rusya ve Suriye ordusunun YPG’li teröristleri bölgeden temizlemesine hiç bir şekilde müdahale edilmeyeceğini belirtti.   

HARDTalk programının Barış Pınarı Harekatı hakkındaki sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, “Rusya, Şam ve Ankara arası iletişimi sağlıyor. Eğer Rusya, Suriye Ordusu ile beraber, YPG’li teröristleri bölgeden uzaklaştırırsa biz buna asla karşı çıkmayız, müdahalede bulunmayız” dedi.

Barış Pınarı Harekatı’nın olumlu sonuçlar verdiğini belirten Çavuşoğlu, Türkiye’nin bu doğrultuda sonuna kadar ilerleyeceğini ve barış sağlanana kadar durmayacağını söyledi.

Resulayn ve Tel Abyad gibi iki büyük kentin temizlendiğini açıklayan Çavuşoğlu, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamasındaki en büyük destekçisinin Türkiye olduğunu, yapılan uluslararası anlaşmalar ve Birleşmiş Milletlerce verilecek kararla Barış operasyonu için hukuki bir zemin hazırladıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT