1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bakan Akar’dan "güvenli bölge" konusunda ABD’ye rest!
Bakan Akar’dan "güvenli bölge" konusunda ABD’ye rest!

Bakan Akar’dan "güvenli bölge" konusunda ABD’ye rest!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile güvenli bölge konusunda Suriye açısından açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “(ABD'nini güvenli bölge konusunda)Oyalar ve geciktirirlerse bu çalışmalar biter, bu konuda son derece kararlıyız. Hazırlıklar yapıldı, gerekirse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.” dedi.

A+A-

Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2019 - 2020  Eğitim ve Öğretim Yılı’ nın Açılış Töreni’ne katıldı.

Katıldığı Tören’ de Akar, Güvenli Bölge tesisi konusuna da değinerek şunları dile getirdi:

“Fırat’ın doğusunda 30-40 kilometrelik derinlikte sınır boyunca ağır silah ve teröristlerden arındırılan Güvenli Bölge, barış koridoru kurulmasını zorunlu buluyoruz. Bölgede, ABD hava ve kara devriyeleri icra etmeye başladık, üst bölgeler kurulması için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda bölgeyle ilgili amacımızı açıkça, tekrar tekrar ortaya koyduk. Müzakere ve ortak çalışmalarımıza amaç ve hedeflere uygun olduğu sürece devam edeceğiz. Oyalama olursa kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. B ve C planlarımızda var. Hedefimiz Suriye’ nin kuzeyinde PKK/ PYD/ YDG varlığını bitirmek. Ülkemizdeki Suriyeli vatandaşları kendi topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamaktır.”

HABERE YORUM KAT