1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bağdadi’yi ele veren kimdi? işte cevabı!
Bağdadi’yi ele veren kimdi? işte cevabı!

Bağdadi’yi ele veren kimdi? işte cevabı!

ABD Başkanı Trump, düzenlediği basın toplantısında DEAŞ elebaşı Bağdadi’nin öldürüldüğünü doğrulamıştı. Türkiye tarafından yakalanıp Irak hükümetine teslim edilen Bağdadi’nin sağ kolu İsmail el-Etawi, güvenlik güçlerine verdiği bilgiler ile Bağdadi’nin yakalanmasını sağladı.

A+A-

Trump, yaptığı açıklamada terör örgütü DEAŞ’ın lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin İdlib’de düzenlenen operasyon sonrasında öldürüldüğünü tüm dünya kamuoyuna açıkladı. Ayrıca Trump, yaptığı açıklamada başta Türkiye olmak üzere, Rusya, Suriye ve Irak’a da teşekkür etti.

İngiliz haber ajansı Reuters’in haberine göre Ebu Bekir el-Bağdadi’nin yakalanması ve öldürülmesindeki en kilit isim İsmail el-Etawi…

İsmail el-Etawi’nin ihbarı üzerine Türkiye tarafından yakalanarak Irak’a teslim edilen Bağdadi, daha sonrasında yer aldığı operasyonda öldürüldü.

Konu ile ilgili en net açıklamayı ise Irak’ın üst düzey güvenlik yetkilisi yaptı. Yapılan açıklamada, “Ethawi, Bağdadi’nin sağ kolu olmasına rağmen onun nerede saklandığı bilgisini bize iletti. Ethawi, verdiği bilgide Bağdadi’nin 5 kurmayı ile beraber Suriye’de toplantı yaptığını anlattı, daha sonrasında ise Türkiye Bağdadi’yi yakalayarak Irak’a teslim etti” denildi.

HABERE YORUM KAT