1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avusturya eski Başbakanı Sebastian Kurz’un ayrıştırıcı vaadi tepki topladı!
Avusturya eski Başbakanı Sebastian Kurz’un ayrıştırıcı vaadi tepki topladı!

Avusturya eski Başbakanı Sebastian Kurz’un ayrıştırıcı vaadi tepki topladı!

Avusturya'nın eski Başbakanı Sebastian Kurz, yaklaşmakta olan erken genel seçimlerin öncesinde yeniden iktidara geldikleri takdirde öğretmen ve öğrencilere uygulanan başörtü takma yasağının devam edeceğini söyledi.

A+A-

Avusturya da 29 Eylül'de başlayacak olan erken seçimlerin öncesinde  Avusturya Halk Partisi’nin vaatlerini belirten Kurz, Müslümanlar dahil  olmak üzere göçmen ve mültecileri kapsayan baskıcı ve engelleyici uygulamalarının seçilmeleri durumunda devam edeceğini belirtti.

Kurz, ülkemde bulunan tüm  göçmenlerin köklü değişikliklere yol açabileceğini, bu nedenle "Avusturya kimliğinin" korunması için bazı sert tedbirlerin alınacağını belirtti.

HAC SERBEST, BAŞ ÖRTÜSÜ YASAK

Avusturya’da geleneklerin ve belli başlı kültürlerin devam etmesinin çok önemli olduğunu belirten Kurz, eğitim kurumlarında var olan hac simgesinin devam edeceğini ifade etti.

Kurz, sağcı hükümet döneminde başlatılan ilkokul öğrencilerine yönelik başörtüsü engelinin kapsamını ortaokul da bulunan öğrencilerini de içerisine alacak biçimde 14 yaşına kadar düşeceğini ve öğretmenlerinde başörtüsü kullanmasını yasaklayacağını ifade etti.

Sebastian Kurz'un bu ayırıştırıcı, islamofobik vaadleri bazı islam ülkeleri ve Avusturyalı bazı vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı.

HABERE YORUM KAT