1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Birliği üyesi beş ülkeden Kuzey Kore’ye çağrı
Avrupa Birliği üyesi beş ülkeden Kuzey Kore’ye çağrı

Avrupa Birliği üyesi beş ülkeden Kuzey Kore’ye çağrı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yer alan AB üyesi beş ülke, müşterek bir açıklamayla, Kuzey Kore’yi balistik füze denemeleri sebebiyle kınadı, nükleer silahsızlanmaya ve beraber füze programını sonlandırmaya davet etti.

A+A-

İngiltere, Almanya ve Fransa, Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerine ilişkin rahatsızlıkları nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bir kapalı oturum talebinde bulundu. Bu talep sonucu gerçekleştirilen toplantı sonrasında, Almanya, İngiltere, Belçika, Fransa ve Polonya, beş ülke, sert bir açıklamaya imza attı.

Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerinin kınandığı açıklamada, aynı ülkeye yönelik nükleer düzeyde silahsızlanma ve füze programını sonlandırma çağrıları öne çıkarıldı. Bu durumun, bölge istikrarını ve güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına da aykırı olduğu belirtildi.

Kuzey Kore’nin söz konusu hareketlerinin önlenmesi ve sona erdirilmesi maksatlarıyla ABD ile Kuzey Kore arasında başlatılan müzakereler, geçtiğimiz cumartesi günü sekteye uğramıştı. Geçtiğimiz 30 Haziran’da ise, Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim görüşmüştü. Bu görüşmeden müzakerelerin devamına yönelik bir açıklama çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT