1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Birliği; "Türkiye ekonomisi Kovid-19 sonrası yara almadan çıkacak"
Avrupa Birliği; "Türkiye ekonomisi Kovid-19 sonrası yara almadan çıkacak"

Avrupa Birliği; "Türkiye ekonomisi Kovid-19 sonrası yara almadan çıkacak"

Avrupa Birliği’nin ileri gelen yetkililerinden biri olan Christian Berger, Türkiye’nin Kovid-19’un ardından Türkiye'de yaşanacak ekonomik konular hakkında konuştu. Christian Berger Türkiye'yi övgü dolu sözlerle anlattı.

A+A-

Avrupa Birliği’nin ileri gelen yetkililerinden biri olan Christian Berger, Türkiye’nin Kovid-19’un ardından ne gibi ekonomik gelişmelere gebe olduğunun tartışıldığı toplantıda video konferans aracılığıyla yer aldı.

Berger, Kovid- 19 süresinde ülkeler ile irtibat kurmanın ne kadar önemli olduğunun altını çizerken bütün ülkelerin Corona’nın etkisi altına girdiğini belirtti. Eskiden de krizler yaşadıklarını ama bunların her ülkeye yayılmayan krizler olduğunu dile getirdi. Şimdi yaşanılan kriz için tedbirli olunmadığını da ekledi. Bu sebeple artık yeterli tedbirleri almayı öğrenilmesini ve tüm yaşananlardan ders alınması gerektiğini de ifade etti.

Berger, bu sene Avrupa’da Corona sebebiyle bütçe açığının çok üst düzeyde olabileceğini ve işsizliğin yüzde 9 dolaylarında beklendiğini anlattı. Ham madde ulaşımı, nakit ve tedarik gibi konularda önemli zorluklara rastladıklarını belirtirken makine, motorlu taşıtlar ve tekstil sanayisinin kötü etkilendiğini de üzülerek belirtti.

Diğer bir taraftan da Türkiye’nin üretim temelinin dayanaklı olduğunu ve AB standartlarında üretim yaptığını dile getirdi. Türkiye’de bol genç nüfusun olmasından dolayı da teknoloji ve kalifiyeye eğilimi olan iş nüfusunun bulunduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT