1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Antlaşma sonrası Nato'dan ilk açıklama: Gerginlik azalacak!
Antlaşma sonrası Nato'dan ilk açıklama: Gerginlik azalacak!

Antlaşma sonrası Nato'dan ilk açıklama: Gerginlik azalacak!

Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşma sonucu Türkiye gerçekleştirdiği Barış Pınarı harekâtını 5 günlük bir ara vermişti. Antlaşma sonrası Nato'dan ilk açıklama geldi. Nato Genel sekreteri gerginliğin azalacağını söyledi.

A+A-

Yapılan antlaşmaya göre bu 5 günlük süreç içerisinde terör örgütü PKK Suriye'nin Kuzeyini terk edecekti.

Anlaşma metni uyarınca terör örgütü PKK Suriye'nin kuzeyini terk ederek 32 km güneye çekilecek. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Ankara ile gerçekleştirilen temasları sonucu yapılan anlaşmaya göre; PKK'nın silahları toplanacak ve kurulacak olan güvenli bölgenin askeri güvenliğini Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolünde olacak.

Yapılan anlaşma da her iki tarafında yapılan anlaşmada kayıt edilen tüm hedeflerin oluşması için birlikte çalışma taahhüdünde bulunmuştur.

Nato'dan ilk açıklama: Gerginlik azalacak!

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak için yapılan Barış Pınarı Harekâtı ile ABD ile yapılan mutabakat sonucunda; Nato’dan ilk yorum Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından yapıldı.

Jean Stoltenberg ; ''Türkiye ile ABD'nin anlaşıp Barış Pınarı Harekâtı’na 5 gün ara verilmesi ve yapılan anlaşmanın Suriye'nin kuzeydoğusunda gerginliği azaltacağına katkısının olacağını düşünüyorum.'' ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT