1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Amsterdam'da "Darısı başımıza" dedirtecek belediyecilik hedefi
Amsterdam'da "Darısı başımıza" dedirtecek belediyecilik hedefi

Amsterdam'da "Darısı başımıza" dedirtecek belediyecilik hedefi

Amsterdam belediyesi “araçsız şehir” sloganıyla yeni hedeflere ilişkin önlemler taslağını açıkladı. Trafik yönetmeliğinde değişikler yapan kent araç girişinin şehir merkezinden uzaklaştırmayı ve vatandaşlara toplu taşıma araçlarını kullandırmayı hedefliyor.

A+A-

TOPLU TAŞIMA YATIRIMLARINA ÖNCELİK

Belediyenin 10 yıllık hava kirliliği önlem planında araçlardan kaynaklanan egzoz kirliliğini azaltmak, daha çok yeşil alan ve yaşanılabilir bir çevre için çeşitli önlemler alıp düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemelerden ilki toplu taşıma yatırımlarına öncelik verilirken şehirde gece metrosu denemeleri başladı. Vatandaşları bisiklet ve toplu taşıma araçlarına özendirmek için bir dizi olanaklar hazırladı.

Öncelikle toplu taşıma daha ucuz ve aktarmalar ücretsiz yapılacak. Şehirde bisiklet kullanımını kolaylaştıracak bisiklet yolları tasarlanacak. Tren istasyonlarında var olan bisiklet kiralama noktaları metro istasyonları yanına da kurulacak. Hafta belirli günleri 12 yaşına kadar olan çocuklar toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak.

KENTTE BİRÇOK OTOPARKI KAPATILACAK

Şehrin merkezine kurulmak istenen otoparkların hepsine izin verilmeyecek. Birçok otopark kapatılarak yeşil alan kazanılması hedefleniyor. Yine diğer alınan bir karar ise şehrin dışında var olan park et ve devam et alanlarının sayısının artırılması planlanıyor. Belediye meclisi tarafından henüz  onaylanmamış olan projenin onaylandıktan sonra en geç 2025 yılında hayata geçeceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT