1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya anlaşmayı olumlu karşıladı
Almanya anlaşmayı olumlu karşıladı

Almanya anlaşmayı olumlu karşıladı

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma ile ilgili birtakım açıklamalar yaptı.

A+A-

Steffen Seibert, Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında varılan anlaşma ile ilgili "Bu anlaşma ile bölgedeki çatışmanın sona ermesinden ve 150 saat daha uzamasından hoşnut olduklarını" bildirdi.

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, geçen hafta Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında bölgedeki savaşın durmasıyla alakalı varılan anlaşmanın sona erdiğini hatırlattı. Suriye'deki çatışma durumunun bu anlaşmayla sakinleştiğini söyleyerek bu anlaşmanın uzaması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Soçi'de yeni ilişkilerin başladığını hatırlattı. Bu ilişkiden memnun olduklarını ve durumu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Anlaşmada Önümüzdeki hafta Cenevre'de toplanacak anayasa komitesinin de sözü geçmesine ve anımsanmasından memnun olduklarını belirten Seibert, bu ekibin kurulmasının Suriye bölgesinde siyasi bir otorite sürecinin başlaması konusunda çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Sözlerine devam eden Seibert: "Ancak bu konuda hala netlik kazanmayan birçok önemli mesele var. Bu önemli meseleleri Avrupalı ortaklarla, Rusya ve Türkiye ile konuşmamız gerekiyor. Avrupa'nın direkt olarak kıta sınırımızda yaşanan bu olaylarla ilgilenmesi ve çözüm bulması lazım. Çünkü bu çoğu Avrupa ülkesini doğrudan etkiliyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT