1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Akkuyu Nükleer Santrali Dünyanın En Güvenlisi"
"Akkuyu Nükleer Santrali Dünyanın En Güvenlisi"

"Akkuyu Nükleer Santrali Dünyanın En Güvenlisi"

Enerji Bakanı olarak görevini sürdürmekte olan Fatih Dönmez, Akkuyu’da bulunan nükleer tesis hakkında önemli bilgilendirme açıklamalarında bulundu.

A+A-

Bakan Dönmez, santralin ikinci bölümü için de temellerin atıldığını belirti. Dönmez hedeflerinin 2023 senesinde tesisi aktifleştirmeyi umduklarını ifade etti.

Akkuyu NGS’ye gezi düzenleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bölgede yapılmakta olan işlemleri analiz etti. Gezi bittikten sonra gazeteciler tarafından yöneltilen sorulara cevap veren Dönmez tesisin geleceği hakkındaki planlardan bahsetti. Fatih Dönmez, Akkuyu’da bulunan nükleer santral ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda ikinci ünitenin birincisinden en geç bir yıl sonra aktifleştirilmesini umduğunu dile getirdi.

Bakan Dönmez, bölgenin güvenliği ve nükleer tehlike hakkında yapılan protestolar hakkında sorulan sorulara da cevap verdi. Santralin dünyada bulunan en güvenli tesislerden biri olduğunu belirten Dönmez tehlike seviyesinin minimuma indirildiğini dile getirdi. Tesisin inşaatı esnasında yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edildiğini sözlerine ekleyen Fatih Dönmez, gelecek dönemlerdeki inşaat ve işletme safhalarında bu sayıların artacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT