1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD İdlib’i Vurdu! Suriye’de ortalık yine karıştı!
ABD İdlib’i Vurdu! Suriye’de ortalık yine karıştı!

ABD İdlib’i Vurdu! Suriye’de ortalık yine karıştı!

İdlib’e bu kez Amerika saldırdı. Saldırının ardından Amerika, El – Kaide’ yi hedef aldık dedi. Moskova ise tüm anlaşmaların ihlaline neden oldular dedi.

A+A-

Amerika hava kuvveleri Marat Misrin kasabasını vurdu. Saldırı Amerika merkez kuvvetler tarafından doğrulandı.  ‘Operasyon Amerika vatandaşlarını, ortaklarımızı ve masum sivilleri tehdit eden saldırılardan sorumlu El Kaide liderlerine hedef aldı’ şeklinde duyurdu.  

Suriye medyasında hedefin EL Kaide karargahı olduğunu ve saldırı anında teröristlerin toplantı yaptığını ileri sürdü. Kesin can kaybı şimdilik bilinmiyor ancak yerel medya aralarında sözde komutanlarından bulunduğu 40 kişinin olduğunu iddia etti.

Rusya’nın ilan ettiği ateşkesin hemen ardından yapılan saldırı Moskova’nın tepkisini çekti. Savunma Bakanlığı Amerika’nın kendilerine ve Türkiye’ye bildirmeden İdlib’e saldırdığını duyurdu. Tüm anlaşmaların ihlaline neden oldu ifadesi kullanıldı.

Ancak Ateşkes zaten çok uzun ömürlü olmadı. ESAD güçleri yine üzerinden yirmi dört saat geçmeden bomba yağdırdı. Tek fark bu sefer savaş uçakları yerine kara birliklerinin saldırması oldu. İdlib’ deki yerleşim birimleri Havan ve roket atışına tutuldu.

HABERE YORUM KAT