1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Zeytin ve Zeytinyağı Satışlarında Denetim Artıyor
Zeytin ve Zeytinyağı Satışlarında Denetim Artıyor

Zeytin ve Zeytinyağı Satışlarında Denetim Artıyor

Sezai Uçurmak, zeytin ve zeytinyağındaki sahte ürünlerin bulunması için firmalardan yardım istedi.

A+A-

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi kuruculuğunda kalite üzerine yapılan yarışmanın ödülleri, bu yıl İzmir’deki bir otelde yapılan törenle sahiplerine verildi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı olan Sezai Uçurmak, törende yaptığı konuşmasında, zeytin türlerinin daha iyi hale getirilmesi, korunması ve ticari hale gelmesi gibi önemli konularda araştırma ve çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Uçurmak, zeytin ve zeytinyağının ticari konumu üzerinde dururken bu sektörün gelişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak çalışmalara gidildiğinin de müjdesini verdi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Uçurmak, zeytin konusunda Türkiye’nin yolunun açık olduğunu belirtti. Ancak sıkıntı olabilen konular olduğunu ve bunların başında da taklit ve tağşiş ürünleringeldiğini ifade etti. İnternet üzerinde bolca sahte ürün olduğunu ve bunların satışının ardı arkasının kesilmediğini dile getirdi. Uçurmak, eve sahte ürün gönderildiğini ve bunların marka taklit ettiğini veya sahte ürün olduğunu açıkladı. İsteğinin de bu konuyla ilgili ciddi anlamda emek harcayan firmalardan bilgi almak olduğunu anlattı. Firma, sahte ürünü işaret ettiği sürece gereğinin yapılacağını da ekledi. Bu amaçlar doğrultusunda internet satışlarına denetimlerin artacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT