1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal: Ekonomi toparlanmaya başladı
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal: Ekonomi toparlanmaya başladı

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal: Ekonomi toparlanmaya başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, pandemideki ekonominin hedef ve performansına dair toplantı yaptı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, toplantıda ekonomide toparlanmaya başlandığını ve ihracatın beklenenden daha iyi bir hale geldiğini belirtti.

Pandemi pik yaptığı döneminde birim maliyetlerdeki artışların çekirdek enflasyon trendinde artışa yol açtığını açıkladı. Ama ikinci yarıdaki normalleşme hareketleri ile talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha da belirginleşeceğini dile getirdi. Sağlık sisteminde Türkiye’nin diğer ülkelere göre güçlü olduğunu ve bu sayede pandeminin olumsuz etkilerinin sınırlandığını da anlattı.

Murat Uysal, yakın zamanda uygulamaya konulan parasal ve mali önlemlerin ekonominin üretim potansiyelini desteklediğini de dile getirdi. Bu destek ile finansal istikrara iktisadi faaliyetteki toparlanma sürecinin katkı yaptığını vurguladı.

Ekonomide yapılan kademeli açılma adımları ile iktisadi faaliyetteki toparlanmanın mayısla başladığının da altını çizdi. Uysal, güven endekslerindeki toparlanmanın kalıcı olduğunu ve ekonomik aktiviteye yansımasının görüleceğini de ekledi.

Pandemi dönemindeki enflasyondaki arz tarafından gelen baskının geçici olduğunun düşünüldüğünü açıkladı. Son olarak da rezervlerdeki dalgalanmanın gayet normal olduğunu belirten Uysal, bir sonraki teşvik paketinin temmuz ayının sonuna kadar geçmesini umduğunu söyleyerek toplantıdaki sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT