1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Yılın ilk karı bu sene erken geldi
Yılın ilk karı bu sene erken geldi

Yılın ilk karı bu sene erken geldi

Erzurum ilinde gece yarısında yağmaya başlayan kar yağışı güneşin doğuşuna kadar devam etti. Kar kalınlığının şehir merkezi civarında 5 santimi geçtiği görülürken, yüksek kesimlerde bu yükseklik 20 santime kadar ulaştı.

A+A-

Sabahın ilk saatlerinde uyanan vatandaşlar her tarafın bembeyaz olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadılar. Kış lastiğini takmamış olan sürücüler ise trafikte oldukça güçlük yaşadı. Ev ve iş yerlerinin önünde yer alan karları temizleye çalışan vatandaşlar, bu yıl kışın epeyi bir erken geldiğini ifade ettiler.

Ardahan’da Gece Yağmur Yağdı ve Sabah İse Kar Yağdı

Ardahan ilimizde ise gece boyunca etkili yağmur yağışı görüldü. Sabaha doğru ise yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Yağan karla beraber kentin yüksek noktalarının beyaz örtüyle kaplandığı görüldü. Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzincan’da beklenen kar yağışının cumartesi sabah saatlerinin ardından etkisini yitireceği ifade edildi.

Meteoroloji, vatandaşları uyarıp, kar kalınlığının kentin merkezinde 1-4 santim, yüksek kesimlerde 5-20 santim dolaylarında olacağının beklendiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT