1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yılık ilk 9 ayında 163 ülkeye halı ihracatı yapıldı
Yılık ilk 9 ayında 163 ülkeye halı ihracatı yapıldı

Yılık ilk 9 ayında 163 ülkeye halı ihracatı yapıldı

Ülkemizin halı ihracatında artış olduğu bildirildi. Halı ihracatına dair Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verileri, yüzde 10 artışın söz konusu olduğunu gösterdi.

A+A-

Bu artışla beraber, 9 aylık süre zarfında 163 ülkeye toplamda 1 milyar 803 milyon 403 bin dolar hacminde halı ihracatı yapıldığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri, ülkemizden en çok halı ihraç edilen ülke oldu. Amerika Birleşik Devletleri’ne halı ihracatı, yüzde 11 artış göstererek 453 milyon dolar hacmine ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Suudi Arabistan takip etti. Suudi Arabistan, 278 milyon 336 bin dolar hacmindeki ihracat ile ikinci sıraya yerleşti.

Gaziantep, halı ihracatında birinci sırada gelen şehrimiz oldu. Gaziantep, yüzde 9.42 oranındaki artışla beraber 1 milyar 222 milyon dolar ihracat büyüklüğüne ulaşmayı başardı. İstanbul ve Uşak, sırasıyla 404 milyon dolar ve 62 milyon dolar büyüklükleriyle Gaziantep’ten sonra ikinci ve üçüncü sıraları paylaştılar.

Ülkemiz, ihracat büyüklüğü açıklamaları ve verileri dikkate alındığında, dünya makine halısı ihracatı alanında birinci sırada yer alıyor. Bu listede ülkemizi sırasıyla Çin ve Hindistan takip ediyor.

HABERE YORUM KAT