1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yabancı Ekonomi Uzmanlarının, Merkez Bankası’ndan Faiz İndirimi Beklentisi
Yabancı Ekonomi Uzmanlarının, Merkez Bankası’ndan Faiz İndirimi Beklentisi

Yabancı Ekonomi Uzmanlarının, Merkez Bankası’ndan Faiz İndirimi Beklentisi

Çeşitli yabancı ekonomi ve yatırım uzmanlarının, Türkiye’nin Merkez Bankası’nın yakın zamanda yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısından politika faizinin indirilmesi yönünde bir karar çıkabileceğini öngördüğü bildiriliyor.

A+A-

Uzmanlar, Merkez Bankası’nın politika faizlerini 200-250 baz puan kadar indirmek yoluyla yüzde 14,5-14 düzeylerine getirebileceğini öne sürüyor.

Bu konuda açıklamalar yapan Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell, Türkiye’deki enflasyonun iniş eğilimini sürdüreceği tahminini paylaşıyor. Rendell, politika faiz oranlarıyla ilgili yıl sonu beklentisini paylaşırken, yüzde 12-13 oranlarını telaffuz ediyor.

Önemli bir ekonomist olarak gösterilen Jason Tuvey, Merkez Bankası’nın faiz indirimi hususunda kendi öngörülerini paylaşıyor.  Tuvey’e göre, 200 puan indirim gelebilir ve yüzde 14,5 seviyeleri görülebilir.

 Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım tehditleriyle bağlantılı tehlike algısının azaldığını vurgulayan Tuvey, ülkedeki enflasyon sayılarının Eylül itibarıyla tek haneli bir aşamaya düştüğünün altını çizdi.

Tuvey, bu hafta yapılabileceğini düşündüğü 200 baz puanlık indirimin, 2020 yılının ilk zamanlarında uygulanabilecek yeni bir 200 baz puanlık indirimle takviye edilebileceğini varsayıyor. Bütün bunlarla beraber, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini şimdilik gündemden kaldıracağını düşünen ekonomist ve uzmanlar da bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT