1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye’nin yerli otomobili 27 Aralık’ta görücüye çıkacak!
Türkiye’nin yerli otomobili 27 Aralık’ta görücüye çıkacak!

Türkiye’nin yerli otomobili 27 Aralık’ta görücüye çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Twitter'den Türkiye’nin heyecanla beklediği yerli otomobillerin fotoğrafını üstü kapalı olarak paylaştı. Yerli otomobillerin tanıtım toplatısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla 27 Aralık’ta Kocaeli, Gebze’de yapılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya ziyareti öncesi basın mensuplarına yerli otomobile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan yerli otomobilin tanıtım toplantısı için "27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım." dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, üzeri brandayla kapalı 2 adet fotoğraf paylaştı. Branda altında tutulan yerli otomobillerin şimdilik herhangi bir görüntüsü bulunmuyor. Otomobiller 27 Aralık Cuma günü Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tanıtılacak.

YERLİ OTOMOBİLDE BAKAN VARANK'IN PAYI BÜYÜK

Türkiye'nin 60 yıllık hayalinin gerçekleşmesinde Bakan Mustafa Varank'ın katkısı oldukça büyük olduğu belirtiliyor. Yerli otomobil projesini yakından takip eden Bakan Mustafa Varank, sürecin başarıyla tamamlanması için büyük gayret sarfetti.

ERDOĞAN'IN YERLİ OTOMOBİL İLGİLİ KARARLI TUTUMU:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak 2011’de yerli otomobil için ‘babayiğitlere’ çağrı yapmış bu işi üstlenecek firmalara her türlü desteği, teşviki vereceğini açıklamıştı.

İşte bu durumun üzerine Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek üzere Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’de elini taşın altına koyarak, cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde bir araya gelmişti. Yapılan protokolün ardında 5  ortak firma 2018 başında şirketi kurup prototipleri 2019’da, ilk otomobili 2021’de üreteceği açıklanmıştı.

2017 yapılan bu anlaşma tarihler harfiyen uyuldu. 2020 yılına sayılı günler kala yerli otomobillerin tanıtım toplantısına hazırlanılıyor.

ERDOĞAN 2017 YILINDA "EN KÜÇÜK BİR GECİKME İSTEMİYORUZ" DEMİŞTİ:

ürkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'nun lansman toplatısında Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuşmuştu: Bu konuda yıllardır yaptığım çağrıların nihayet makes bulmuş olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Biraz sonra isimlerini tek tek açıklayacağım ortak girişim grubumuzdan beklentimiz, hazırlık sürecini hızla tamamlayarak, en geç 2019'da otomobilimizin prototipini tamamlaması, 2021'de de ticari satışına başlamasıdır. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğuna inandığım bu projede en küçük bir gecikme istemiyoruz."

KAYNAK: SONDAKİKA.NET.TR

 

HABERE YORUM KAT