1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Türkiye'nin fay hatlarına 100’ün üzerinde yeni fay hattı eklendi!
Türkiye'nin fay hatlarına 100’ün üzerinde yeni fay hattı eklendi!

Türkiye'nin fay hatlarına 100’ün üzerinde yeni fay hattı eklendi!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, temmuz ayında Manisa’da olan depremlerin, fay haritasına çizilmemiş olan faylardan kaynaklı olduğunu belirtti. Sözbilir, ayrıca Türkiye'nin fay hatlarına son dönemlerde 100’ün üzerinde yeni fay hattı eklendiğini de açıkladı.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ileri gelen yetkililerinden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 1 Temmuz itibari ile Manisa’da hiç beklenmeyen yerlerde deprem olduğunu belirtti. Büyüklüğü 3.7’ye varan depremlerin Türkiye’de fay haritasında çizilmemiş olan faylarda meydana geldiğini anlattı.

Prof. Dr. Sözbilir, sismik kaynağın on kat arttığını ve Manisa depremlerinin İzmir’e doğru devam ettiğini dile getirdi. Ocak ayıyla Akhisar’da başlayan ve sık sık olan depremlerin altı bin artçı deprem yaptığını şimdi ise haziran ayıyla güneye doğru geçtiğini açıkladı. Temmuz ayından itibaren olan depremlerin beklenmeyen fay hatlarında meydana geldiğini ve büyüklüğün 3.7’ye kadar vardığını vurguladı. Manisa fayının ucunda oluşan depremleri büyük bir dikkatle izlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Prof. Dr. Sözbilir, 2011 senesinde en son Türkiye’nin fay haritasının çizildiğini ve 10 yılda bir bu haritaların düzenlenmesi gerektiğinin altını da çizdi. Sürekli yeni fayların çizildiğini ve bu fayların da yeni depremlerin oluşumuna sebep olduğunu anlattı. Ayrıca Sözbilir, resmi olarak Türkiye’de 485 tane fayın olduğunu ve son senelerde 100’ün üzerinde yeni fayın eklendiğini de söyleyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT