1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Meksika İlişkilerine Otomotiv Dopingi
Türkiye Meksika İlişkilerine Otomotiv Dopingi

Türkiye Meksika İlişkilerine Otomotiv Dopingi

Covid-19 salgını esnasında zarar gören otomotiv endüstrisini canlandırmak amacıyla Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), tarafından büyük bir adım atıldı.

A+A-

Türkiye’den her sene yaklaşık elli milyar dolar değerinde araç ithalatı yapan Meksika ile ortaklaşa bir program başlatıldı. Program kapsamında yirminin üzerinde Türk otomotiv şirketi Meksikalı ticaret ortaklarıyla birlikte iş görüşmelerine başladı.

  Meksika ile sürdürülmekte olan iş görüşmelerinin sağlık açısından herhangi bir problem yaşatmaması amacıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtildi. Pek çok sektör temsilcisinin katıldığı video konferans görüşmelerinde, sektörün canlandırılması için atılması gereken adımların ve anlaşmaların tartışıldığı ifade edildi. OİB’in üst düzey yetkililerinden biri olan Baran Çelik görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

  Baran Çelik yaptığı açıklamalarda bu tarz bir “Ticareti İyileştirme Programı”nın dünyada ilk olduğunu dile getirdi. Çelik bu zorlu dönemin atlatılabilmesi için dijitalleşmeyi içeren yeni nesil faaliyetlere ağırlık verildiğini ifade etti. Otomotiv sektörünün hak ettiği noktaya gelmesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Baran Çelik, 2021 yılına kadar en büyük hedeflerinin salgın öncesindeki satış hacmine ulaşmak olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT