1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Turgutlu’da balık pulu hastalığına yakalanan yaklaşık 150 kişi dertlerine çare arıyor!
Turgutlu’da balık pulu hastalığına yakalanan yaklaşık 150 kişi dertlerine çare arıyor!

Turgutlu’da balık pulu hastalığına yakalanan yaklaşık 150 kişi dertlerine çare arıyor!

Manisa’ nın Turgultu ilçesinde 7 mahallede yaşayan 150 kişi, tedavisinin olmadığı “balık pulu hastalığı” ile mücadele ederek dertlerine çare arıyorlar.

A+A-

Balık pulu hastalığı’nda görülen semptomlar, cildin çatlayarak pul pul olması. Hastalar, sıcak ve soğuk havalarda dışarı çıkmamaya özellikle tozlu ortamlarda bulunmamaya özen göstermeye bu şekilde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Hastalıklarına biran önce bir çare bulunmasını, hayatlarını zor şartlar altında sürdürdüklerini dile getirdiler. Halk arasında ‘balık pulu’ olarak bilinen bu hastalığın tıp da ki adı ‘ iktiyozis vulgaris ’ olarak adlandırılıyor.

Hastalar, tedavi için kullandıkları ilaçların sadece yayılmasını önlediğini, kullanmadıkları zaman vücuda daha çok yayıldığını söylüyor. Hastalık için detaylı bir bilgiye sahip olmadıklarını sadece bir cilt hastalığı olduğu bilgisine sahip olduklarını dile getirdiler.

Balık pulu hastalığının yoğun görüldüğü yerler Kayrak ve Çatalköprü mahalleleri.

Kayrak Mahalle muhtarı Cevdet Önder (48) , “Bizim yörede bu hastalığa sahip çok insan var. Hastalık yüzünden bir toplum içerisine girdikleri zaman çok sıkıntı yaşıyorlar. Dışarıdan bakınca insanlar bu hastalığı bulaşıcı zannediyor ve farklı yaklaşıyorlar. Sosyal hayatlarında ve iş hayatında da bu hastalık yüzünden çok fazla sorun yaşıyorlar. Biran önce bu hastalığa çare bulunsun istiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT