1. HABERLER

  2. YEREL

  3. TOKİ’nin Yüksekova’daki Konutları için kura çekimi yapıldı
TOKİ’nin Yüksekova’daki Konutları için kura çekimi yapıldı

TOKİ’nin Yüksekova’daki Konutları için kura çekimi yapıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşa edilen 20 adet iş yeri ile 483 adet konutun kura çekimi noter huzurunda yapıldı. Yapılan kura çekimiyle hak sahipleri belirlendi.

A+A-

Terör saldırılarında evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Esenyurt Mahallesi'nde yaptırılan konutlardan 1. bölge 1. etap ile 2. etaptaki 483 konut ve 20 iş yeri için Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekildi.

Törende bir konuşma yapan Müdürümüz Sn. Nazmi Yakar, törende yaptığı konuşmada, üç yıl önce PKK'lı teröristlerce başlatılan çukur eylemlerinde vatandaşların mağdur edildiğini hatırlattı.

Evleri hasar gören ve mağdur edilen vatandaşların hasar tespit çalışmaları sonucu evlerinin enkazının kaldırıldığını ifade eden Yakar, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ, 2016'da 5 bölgede 3 bin 63 konutun ihalesini yaptı. Tamamlanan 1256 konutun daha önce kura çekimiyle hak sahiplerine teslimi yapılmıştı. 483 konut ve 20 iş yeri de noter huzurunda çekilecek kurayla sahiplerine teslim edilecek." diye konuştu.

Kura çekimine, Vali Yardımcı İdris Koç, Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, İl Müdürü Nazmi YAKAR, kurum temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

HABERE YORUM KAT