1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Tarihi medrese el yazması eserleriyle ziyaretçilerini bekliyor
Tarihi medrese el yazması eserleriyle ziyaretçilerini bekliyor

Tarihi medrese el yazması eserleriyle ziyaretçilerini bekliyor

Dokuz ay önce restorasyonu tamamlanan, Bursa’daki Muradiye Külliyesi bünyesindeki medrese, Kur’an ve El Yazmaları Müzesi adıyla hizmet veriyor.

A+A-

Osmanlı Devleti’nin başkentliğini yapan Bursa’da, İkinci Murat tarafından yaptırılan Muradiye Külliyesi'ndeki medrese, camii ve hanedana ait çok sayıda türbe bulunuyor. Bu külliye UNESCO’nun Dünya Miras Listesi içerisinde de yer alıyor.

Külliyeye bağlı medrese, restorasyonun tamamlanmasının ardından, Kur'an ve El Yazmaları Müzesi adıyla ziyarete açıldı. Müzede yaklaşık iki yüz elli yıllık el yazması dua kitapları ile Kur'an-ı Kerimler bulunuyor. Ayrıca Dede Korkut hikayeleri, kadim hat ve tezhip sanatının değerli örnekleri ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Akademisyenlerin ve üniversite öğrencilerinin de araştırma yapmak amacıyla ziyaret ettiği müze toplamda 475 parça eseri bünyesinde barındırıyor.

Müzeden sorumlu sanat tarihçi Tuğba Aydın, müzede yer alan eserlerin nasıl yapıldığını merak eden ziyaretçiler için buna dair görüntülerin seyredileceği bir sistemin oluşturulduğunu bildirdi. Buna ek olarak, eserlerin yapım malzemelerinin de sergilendiği belirtildi. Dokuz aydır hizmet veren müzenin, altmış bini aşan ziyaretçi potansiyeline sahip olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT