1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Şüpheli çantanın içinden 2 bin 500 yıllık tarihi eser çıktı!
Şüpheli çantanın içinden 2 bin 500 yıllık tarihi eser çıktı!

Şüpheli çantanın içinden 2 bin 500 yıllık tarihi eser çıktı!

Antalya’da polise şüpheli çanta ihbarı yapılmıştı. İhbarın ardından bölgeye intikal eden polis ekipleri çantayı açıp içerisindeki 2500 yıllık heykeli görünce şaşkınlığa uğradı.

A+A-

 Sabah saatlerinde Antalya’nın Muratpaşa semtinden yapılan ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. İhbarın yapıldığı noktaya ulaşan polislere çantanın içerisinde heykel olduğu bilgisi verildi.

Tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele birimleri çantayı açtıktan sonra heykel ile ilgili incelemeler yaptı. Yapılan incelemeler neticesinde bulunan tarihi eserin yaklaşık 2500 yıllık olduğu ve Roma döneminde yapıldığı tahmin edildi. Eser taşırken zarar görmemesi için battaniye sarılarak taşındı. 80 santimetre boyunda ve 50 kilogram olduğu belirlenen heykelin orijinal olup olmadığına karar vermek için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Polis ekiplerine çanta ve heykel hakkında bilgi veren vatandaş olay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Emrah Demir, güneş daha doğmadan balık tutmak amacıyla bölgeye geldiğini ve çantayı görünce meraklandığını dile getirdi. Çantayı ilk önce ayağıyla ittirmeye çalıştığı, ağır olduğunu görünce de içine bakmaya karar verdiğini ifade etti.

Çantayı açmaya çalıştıktan sonra içerisinde heykel olduğunu gördüğünü söyleyen Demir, tarihi eser olduğunu anladıktan sonra hemen polislere haber verdiğini belirtti. Eserin bir kolu olmayan insana benzediğini sözlerine ekleyen Demir, heykelin kaldırılamayacak kadar ağır olduğu için mermerden yapıldığını düşündüğünü de ifadesine ekledi.

HABERE YORUM KAT