1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Son dakika: Manisa'da deprem, İstanbul'da hissedildi!
Son dakika: Manisa'da deprem, İstanbul'da hissedildi!

Son dakika: Manisa'da deprem, İstanbul'da hissedildi!

Son dakika haberlerine göre Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem başta Bursa, olmak üzere İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

A+A-

Son dakika haberlerine göre Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı verilere göre Manisa, Akhisar'da yerin 8,5 kilometre derinliğinde 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Manisa'ya komşu olan Bursa, İstanbul gibi birçok ilde hissedildi.

Ayrıca Kandilliden yapılan diğer bir açıklamada Aynı yerde saat 22.25 sullarında 4,4 büyüklüğünde bir artçı deprem de medyana geldi.

"BİR SIKINTI YOK"

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu depremle ilgili bir açıklama yaptı. Dutlulu "Şu anda şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı yok. Musalar Köyü'ne ulaşmaya çalışıyoruz. Halkımız sokakta. Yıkılan bir bina haberi yok" dedi.

SON DEPREMLER NELER?

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Deprem nedir?

Deprem, yer sarsıntısı veya zelzele, yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayıdır. Sismik aktivite ile kastedilen meydana geldiği alandaki depremin frekansı, türü ve büyüklüğüdür. Depremler sismograf ile ölçülür.

HABERE YORUM KAT