1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Sivrisinekler İstanbulluları Canından Bezdirdi
Sivrisinekler İstanbulluları Canından Bezdirdi

Sivrisinekler İstanbulluları Canından Bezdirdi

Herkesin korkulu rüyası haline gelen sivrisinekler İstanbulluları canından bezdirdi. Son zamanlarda sivrisinek sebebiyle hastaneye gelen kişi sayısında da artış yaşandı.

A+A-

Geçen ayın bol yağışlı geçmesi ile sivrisineklerde artış yaşandı. İstanbul’da özellikle dere yataklarına yakın oturan vatandaşlar sivrisineklerden çekmeye başladı. İstanbullular, camlarını açamadıklarını ve sivrisinek ısırığının da bir türlü geçmek bilmeyip yaraya dönmesinden şikayet etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, sivrisinek şikayetiyle gelen hasta sayısında son dönemlerde artış olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Kutlubay, hastanelerin dermatoloji bölümüne alerjiden dolayı gelen hasta sayısının arttığını belirtti.

Bu alerjinin de böcek ve sinek ısırığı gibi sebeplerden oluştuğunu anlattı. Eski zamana göre sivrisinek ile karasineklerde artış olduğunu da dile getirdi. Doç. Dr. Kutlubay, bu sivrisinek ve karasineklerin cinslerinde değişiklik olmadığını ama kullanılan ilaçlara karşı dirençlerinin arttığını açıkladı. Bu direncin artması sebebiyle de sayılarında artma olduğunu ve şu anda kullanılan ilaçların öldürmediğini anlattı. Sineklerin sıcaklar ve yağmurların yağması ile özellikle arttığını da ekledi.

Doç. Dr. Kutlubay, gelen hastaların kızarıklık, şişkinlik olduğunu ve hatta tüm vücutta kızarıklık olabildiğini, alerjisi olan kişilerin özellikle dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Alerjik durumun olduğu zamanlarda ileri düzeyde şişmeler ve solunum sıkıntısı yaşanabildiğinin de altını çizdi.

HABERE YORUM KAT