1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Samsun'da Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliği Düzenlendi
Samsun'da Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliği Düzenlendi

Samsun'da Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliği Düzenlendi

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, önemli bir etkinliği daha geride bıraktı. Müdürlük il genelinde "Ağız ve Diş Sağlığı şenliği" adı altında yüzler genç ve çocuğa diş sağlığı konusunda eğitimler verdi.

A+A-

Şenliğin asıl amacı çocukların diş hekimini gördükleri andaki korkuları yenmeleri amaçlandı.  

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü halkı bilinçlendirmek ve öğrencilerin ağız diş sağlığı taramalarını yapmak için Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinin bahçesinde Ağız Diş Sağlığı Şenliği programı gerçekleştirdi.

Ağız ve Diş Sağlığı Şenliği için katılım sağlayan üyeler arasında Samsun Valisi Osman Kaymak yanı sıra il ve ilçe protokol üyeleri de yer katıldı.

14 Kasım tarihinde son bulacağı öğrenilen şenlikte  üç gün boyunca ağız diş sağlığının önemi vatandaşlara anlatılacak. Şenliğin ilk günü itibariyle çocuklara görsel veriler eşliğinde plak boyama solüsyonu ile doğru diş fırçalamanın nasıl olacağı hakkında teknik bilgiler verildi. Bununla beraber ağız içerisinde yetersiz derecede fırçalanan yerler kişilere detaylı olarak gösterildi.

Ağız florasında yer alan bakteri örnekleri mikroskop ile gösterildi. Doğru beslenmenin ağız diş sağlığının ve genel sağlığının üzerinde ne kadar etkili olduğu vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT