1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Salgının Ekonomideki Olumsuz Etkileri Sürüyor!
Salgının Ekonomideki Olumsuz Etkileri Sürüyor!

Salgının Ekonomideki Olumsuz Etkileri Sürüyor!

Korona virüs salgınının pandemi ilan edilmesi ve Dünya’daki tüm ülkelerin ekonomik faaliyetlerini durdurmasının ardından yaşanan ekonomik kriz tüm Dünya’yı etkisi altına aldı.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), yaşanan krizin bu güne kadar görülen hiçbir ekonomik krize benzemediğini belirtti ve krizin etkileri sebebiyle istatiksel veri grafiklerinde keskin aşağı yönlü revizyonlar yaptı.

2020 yılı Bahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu

2019’da yayınlanan raporda, küresel ekonominin 2020 yılında yüzde 3,4 büyüyeceği tahmin edilirken, Ocak ayında yayınlanan rapor ile bu rakam yüzde 3,3 olarak revize edilmişti. IMF bugün yayınladığı raporda ise Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin artarak devam ettiğini belgeleyerek, küresel ekonominin 2020 yılındaki tahmini büyüme oranını yüzde 3 olarak güncellendi.

2020 Yılının 2. Yarısı İçin Olumlu Tahminler

Raporda, pandeminin yılın ikinci yarısında azalacağını ve buna bağlı olarak ekonominin iyiye gideceği öngörüsünü yapan IMF, şu an için küresel büyüme tahminlerinin öngörülemez olduğunu, ilerleyen günlerde daha sağlıklı sonuçlar alınacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT