1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Sakarya, Hendek'te Patlama! 150'nin üzerinde yaralı var!

Sakarya, Hendek'te Patlama! 150'nin üzerinde yaralı var!

Sakarya’da bir havai fişek fabrikasında bilinmeyen bir neden dolayı patlama oldu. Patlamada 150 ile 200 arası yaralı olduğu öğrenildi.

A+A-

  Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Sakarya’nın Hendek ilçesinde yaşanan patlama için hemen sağlık görevlileri gönderildi. Sağlık bakanının yaptığı açıklamada, çok sayıda ambulans, helikopter ambulans ve itfaiyenin olay yerine gittiğini ve 73 kişinin yaralı olduğunu belirtti.

  Saat 11.30 sıralarında meydana gelen patlama ile dumanlar çıktı. Sakarya’nın birçok yerinden duyulan patlamanın komşu ilde de duyulduğu öğrenildi. Patlama etkisiyle fabrikaya yakın bulunan evlerin camları patladı. Yakın civarda oturanlar büyük endişe hissetti.

  Havai fişekler ardı ardına patlayarak gökyüzüne gitti. Patlamada oluşan sesin yaklaşık olarak elli kilometre uzaklıktan işitildiği söylendi. Birçok kişi ise patlamayı deprem zannederek dışarı çıktı. Olay yerine çok sayıda ekip görevlendirildi.

  Sakarya valisi, fabrikada 150-200 arası insanın olduğunu ama patlamalar devam ettiği için müdahale de edilemediğini açıkladı. Bütün ekiplerin orada tedbirli şekilde durduğunu ifade etti. Olayı yakından takip ettiklerini ve çevrede güvenliği sağladıklarını ekledi. Son olarak da vali yeni gelişme yaşanırsa bilgilendirme yapılacağını dile getirdi.

  Kızılay başkanı da patlamaya dair bilgilendirmede bulundu. Patlamaya yakın yerde yaşayanların kapı ve pencerelerini kapalı tutmasını istedi. Patlamanın dumanını solumamaya da özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT