1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sabiha Gökçen Havalimanı İçin Müjdeli Haber Geldi
Sabiha Gökçen Havalimanı İçin Müjdeli Haber Geldi

Sabiha Gökçen Havalimanı İçin Müjdeli Haber Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Pendik Tavşantepe ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metronun 4 adet istasyonunun olduğunu çalışmaların 2021 gibi bitmesini beklediğini açıkladı.

A+A-

Bakan Adil Karaismailoğlu, Pendik Tavşantepe ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında yer alan metronun 4 adet istasyonun bulunduğunu ve dolu dizgin çalışmaların devam ettiğini belirtti. 2021 senesinin sonları gibi de çalışmayı bitirmeyi amaçladıklarını ve yolcu taşımaya başlamak istediklerini açıkladı. Bakan projenin plana göre sürdürülmesi sonucunda havalimanı ve şehir arasındaki mesafenin oldukça hızlı bir şekilde kat edilebileceğine de değindi.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı havalimanı yanındaki metroyu incelemeye aldı. İncelemelere dair açıklamalarda bulunan bakan, tüm yurtta demir yoluna dair çalışmalar olduğunu ve bu çalışmaların hızlı bir biçimde bitirilmeye çalışıldığını anlattı. Tüm bu yoğun çalışmaların ulaşıma gösterilen değerin bir parçası olduğunu ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, Pendik Tavşantepe’nin diğer bir metro hattının da parçası olduğunu açıkladı. Yapılan metro ile vatandaşın aktarma yapmak zorunda kalmadan havalimanına ulaşabileceğini dile getirdi. Ayrıca belediye tarafından yapılan Pendik Marmaray bir an önce bitirilebilirse Ankara’dan Marmaray aracılığıyla gelen birinin havalimanına gidebilmesinin de metroyla sağlanabileceğini ekledi. Bakan Karaismailoğlu, yurdun her yerinde ulaşıma dair büyük yol kat edildiğini ama gelişmelerin ister istemez yavaş ilerlediğini de belirtirken, bu yılın sonuna doğru Sivas hattının yapımının da alınacağını söyleyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT