1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rotatif Kredi Nedir? Rotatif Kredinin Özellikleri Nelerdir?
Rotatif Kredi Nedir? Rotatif Kredinin Özellikleri Nelerdir?

Rotatif Kredi Nedir? Rotatif Kredinin Özellikleri Nelerdir?

İşletmenizin acil nakit ihtiyacı bulunuyor ve Rotatif Kredi hakkında bilgi almak istiyorsanız bu haberimizde, Rotatif Kredi Nedir? Rotatif Kredinin Özellikleri Nelerdir? sorularına en net cevabı bulabilirsiniz.

A+A-

Müşteri cümlesi, birçoğumuz için aslında bireysel bir çeşit alış veriş yapmakta olan bireyler anlamına geliyor olsa dahi özellikle de bankacılık ve finans sektörü gibi oldukça yüksek meblağların gönderildiği bir piyasa üzerinde, oldukça büyük şirketler ve yine büyük kurumlar, KOBİler ve yine devlet kurum kuruluşları da sık bir şekilde müşteri şeklinde yer alabilmektedir.

Yine bu tarz müşterilere, bireysel müşterilerden çok daha farklı bir kavram, yaklaşım ile hizmet verilmesi gerekmektedir. Rotatif kredi de yine bankaların kurumsal olan çeşitli müşterilerine takdim ettikleri oldukça önem arz eden ürün çeşitlerindendir.

Rotatif kredi nedir?

Ticari ve kurumsal işletmelerin kısa süreli nakit ihtiyaçları karşılamak için belli bir limit dahilinde istenildiği zaman kullanabildiği ve geri ödemesini kendi belirlediği kredilere Rotatif Kredi denilmektedir.

Rotatif kredilerin özellikleri

  • Ticari kredilerdir. İşletmelerin ani nakit ihtiyaçlarını karşılarlar.
  • Krediyi ödeme tarihi belirli değildir. Yani tam tespit edilmemiştir.
  • Faiz oranları sabit değildir. Ödeme dönemlerine göre o anki faiz oranından hesaplanır.
  • Vadesi bir yıldan az olan kredilerdir. Kısa vadeli krediler içerisinde yer alır.
  • Kullanım şekli kredi kartı ve kredi arasında olan bir durumdur. Yani krediyi kullanıp hemen kapatacağınız ya da bir ay içerisinde kapatacağınız gibi bankadan kredi çeker gibi çekerek vadeli şekilde de ödemesini yapabilirsiniz.
  • Faiz hesaplamaları günlük olarak hesaplanmaktadır. Bankaların günlük faiz oranı ne ise anapara üzerinden faiz uygulaması yapılır.
  • Rotatif kredilerin amacı işletmelerin ani nakit ihtiyaçlarını karşılamak olduğu için teminat mektubu ya da işletme sahibinin gelerek imza atması yeterli olmaktadır.

Rotatif Fazla Bilinmeyen Türevi

Oldukça fazla bilinmiyor olması veya hakkında gerektiği kadar açıklamaların yapılmamış olması kafa karıştırıyor gibi görünüyor olsa dahi bahsi geçen bu kredi aslında bakarsanız farklı kredi kartı ile kredi arasında oldukça iyi bir mantık dahilinde iş görmektedir. Bankaya gittiğinizde bir çeşit teminatınızı gösteriyorsunuz, şirketinizin ihtiyaç duyduğu meblağ kredi şeklinde isterseniz ve alabilirsiniz sonrasında da borcunuzu bankaya güzel bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Rotatif kredi ile ilgili olarak dikkat edilmesi önem arz eden birkaç konu bulunmaktadır.

Rotatif kredi yapı itibari ile oldukça kısa vadeli olan bir çeşit kredi olarak oldukça hızlı bir biçimde müşterilere ulaşmaktadır.

Yine bu durumda da ödenmekte olan sıcak para yine banka tarafınca masraflı para şeklinde görüldüğü için faiz seviyeleri de bir hayli yüksek olabilir. Günlük faiz üstünden de işlem yapılmakta olan bir çeşit kredidir.

Vaktinde Ödenmeyen Kredi: Rotatif

Vakti zamanında ödenmemekte olan rotatif kredi ana para üstünden yüklü borçlanmalara neden olmaktadır ki bu sebeple dolayısıyla aksatılmama tercih edilmektedir.

Rotatif kredi bazında banka içerisinde her daim için taahhütünüz boyunca meblağda kredi şeklinde kullanmaya hazır olan paranız vardır veya yine para direkt olarak sizde kalabilmektedir.

Geri ödemeleri de bulunmamakta olan bahsi geçen bu kredi şirketlerin oldukça kısa sürelerde alabilmeleri amacı ile bulunmaktadır ve yine 2 -3 aylık periyotlar dahilinde faizleri ödenip kullanılabilmektedir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT