1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Rize’de Yağan Yağmur Can Aldı, Köyler Ulaşıma Kapandı
Rize’de Yağan Yağmur Can Aldı, Köyler Ulaşıma Kapandı

Rize’de Yağan Yağmur Can Aldı, Köyler Ulaşıma Kapandı

Doğu Karadeniz’de etkisini gösteren yağmur Rize’deki evlerin su altında kalmasına sebep oldu.

A+A-

Rize’de aşırı yağış oldu. Yağışın etkisiyle sel olurken Çayeli ilçesinde de kayıp olduğu ihbar edilen bir kişinin cansız bedeni bulundu. Selden yaralı olarak kurtulan 82 yaşındaki bir kadın da hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı, sel felaketinin ardından Rize’ye gitti ve değerlendirmelerde bulundu. Bakan, on iki köyün ulaşımının kapandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönergesiyle giden İçişleri Bakanı, ilk iş olarak Madenli beldesine gitti. Değerlendirmelerin ardından soruları cevapladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yoğun yağıştan oluşan sellerle çok fazla karşılaşıldığını belirtti. Biraz doğal afetten dolayı olsa da birazının insandan kaynaklı bir afet olduğunu anlattı.

Bakan Soylu, Artvin’de hem de Yusufeli baraj şantiyelerinde afetle karşı karşıya kalındığını ve dün bir kaybın yaşandığını dile getirdi. Ne yazık ki bugün kayıpların üçe çıktığını toplamda dört kaybın yaşandığını ifade etti. On iki köyde ulaşımda sıkıntı yaşandığını orada ise 11 yaralı ile bir kaybın olduğunu açıkladı. Köylere ulaşım için bütün ekiplerin seferber olduğunu AFAD, Kızılay ve 112 Acilin olayların başından beri çok ciddi çalıştığını vurguladı. Sabah olması ile hasarın ne boyutta olduğunun daha iyi anlaşılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT