1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Porsuk Çayı'nda Gondol ve Tekne Turları Yeniden Başladı
Porsuk Çayı'nda Gondol ve Tekne Turları Yeniden Başladı

Porsuk Çayı'nda Gondol ve Tekne Turları Yeniden Başladı

Dünya çapında tüm sistemlerin durma noktasına gelmesine sebep olan Covid-19, turizm faaliyetlerinin de azalmasına sebep olmuştu. Son alınan karara göre belirli kısıtlamalar çerçevesinde Porsuk Çayı'nda bot ve gondol turları yeniden yapılabilecek.

A+A-

Eskişehir’de de pandemi sebebiyle Porsuk Çayı’nda turizm amaçlı yapılan gondol ve bot gezileri bir süreliğine yasaklanmıştı. Son alınan karara göre belirli kısıtlamalar çerçevesinde bot ve gondol turları yapılabilecek.

  Eskişehir’e giden yerli ve yabancı turistlerin en popüler etkinliklerinden biri olan Porsuk Çayı turları, Covid-19 nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği kararlar kapsamında ertelenmişti. Salgının hafiflemesi ve turizm sezonunun açılması sebebiyle bot ve gondol turları gerekli önlemler alındığı taktirde gerçekleştirilebilecek.

Turların gerçekleştirilebilmesi için koyulan en önemli kurallardan biri hava sirkülasyonunun sağlanması. Muhtemel virüslerin kapalı alanda yoğunluğunu engellemek amacıyla kullanılan hava sirkülasyon araçlarının kapalı botlarda bulunması gerekiyor.

  Porsuk Çayı’nda gerçekleştirilecek olan turlara katılmak isteyen yolcuların maske takma zorunluluğu bulunuyor. Maskeye ek olarak, bilet alırken para alışverişi yapılması sebebiyle el dezenfektanları da kullanılmak zorunda. Riski azaltmak için çalışanların da koyulan kurallara uyması gerektiği yapılan açıklamalarda özellikle belirtildi.

HABERE YORUM KAT