1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Otomobil Alışverişleri Tekrar Canlandı
Otomobil Alışverişleri Tekrar Canlandı

Otomobil Alışverişleri Tekrar Canlandı

Türkiye’de mayıs ayında otomotiv alışverişlerinde yaşanan hareketlilik haziranda da devam ediyor. Corona sebebiyle ertelenen istekler ile normalleşme hareketlerinin başlaması alışverişlere olumlu etki yaptı.

A+A-

Bankaların düşük faizli kredi imkanları ile de tekrar başlayan ticaret hareketliliği tavan yaptı. Düşük faizli kredi imkânı yerli otomobiller için geçerli olsa da alıcı nerede üretildiği fark etmeksizin bayilere yığıldı.

Geçtiğimiz dönemlerde Covid-19’un etkisiyle otomobil satışlarında bir hayli düşüş yaşanmıştı. Fakat normalleşme hareketleriyle düşük faiz gibi birçok yardımcı olabilecek imkanlar sağlanarak otomobil alışverişleri tekrar can buldu. Sosyal mesafeye dikkat edilmesinden dolayı da bayilerin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Sosyal medya aracılığıyla güncel durumu yorumlayan Renault Grubu’nun ileri gelen yetkililerinden Hakan Doğu, alıcının otomobil almak için bu zamanları iyi değerlendirdiğini, hatta almak için sıraya girdiğini belirtti. Kredi imkanları, Corona endişeleri, Türkiye’nin kalabalıklığı ve bu zamandaki toplu taşıma araçlarındaki hijyen korkusundan dolayı otomobil sektörünün hareket kazandığını açıkladı.Haziran’daki otomobil satışlarının 60-65 bin gibi olduğu da tahminler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT