1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ölen kişinin Kredi Borcu Ne Olur?
Ölen kişinin Kredi Borcu Ne Olur?

Ölen kişinin Kredi Borcu Ne Olur?

Eğer yakın bir akrabanız, ailenizden sevdiğiniz birini kaybetmiş olabilirsiniz. Bir yandan bunun derin üzüntüsünü yaşarken diğer yandan farklı düşünceler alabilir. Örneğin ölen kişinin kredi borcu olabilir. Peki Ölen kişinin Kredi Borcu Ne Olur? hiç düşündünüz mü? Öyleyse yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

A+A-

Ölen kişinin Kredi Borcu Ne Olur?

Kredi ve yine kredi kartı kullanımları bireyler açısından olduğu kadar yine çeşitli bankalar açısından da belirli bazı riskleri barındırıyor ve ödemeyi zora sokacak bazı hadiseler borç tahsil edilmediği durumlarda oldukça batık kredi niteliklerini kazanıp bankaları zarara uğratabiliyor.

Bankalar yine bu tarz durumları da ortadan kaldırabilmek için kredi başvurusu yapan müşterilerine hayat sigortası yaptırıyor ve yine çeşitli ölüm hadiselerinde de bankalara olan borçlar sigorta şirketince bankaya direkt olarak ödeniyor.

Bankalara kredi başvuruları yapılmadığı durumlarda da bankaların talep ettikleri sigortalarının banka bünyesinde yapılıyor olmasının şartı bulunmamaktadır. BU konuda da yine piyasa araştırmaları da yapılıp en uygun olan teklifleri sunan şirketlerden sigorta hizmeti de rahatlıkla alınabilmektedir.

Bireylerin kredi kullanımları esnasında da vefatı geriye kalan çeşitli borçlar düşünüldüğü takdir de birçok bireyi zora sokabilir. Bunlar yine ölen bireylerin yakın olan çeşitli tanıdıkları, akrabaları, kredi kullanımını gerçekleştirdiği bankalar, borca kefil olan bireyler olarak bilinmektedir.

Hayat Sigortasının Sağladığı Fayda Nedir?

Bankalara olarak kredi borcundan dolayı kişilerin yakınları, sigorta sağlayan şirket, kefil sorumlu tutulur ve yine borç banka tarafınca bu kişi veya kurumlardan aynı hızla tahsil edilir. Banka normal şartlar altında ölümü şüpheli kabul etmediği durumlarda da yine kredi borucunu ödemektedir ve ancak şüpheli ölüm olarak kabul edilen çeşitli durumlarda da otopsi raporu istemektedir ve çıkan sonuca göre de davranıyor. 

Bireylerin kredi sözleşmesini gerçekleştirirken yaptırmış oldukları hayat sigortası da bazı durumlarda bütün riskleri de içerisinde barındırmamakla birlikte borcun tahsil edilebileceği farklı bireyleri de aynı hızla zora sokabilmektedir.

Sigortanın Borcu Ödememesi İle Bankanın Yapabilecekleri Neler?

Borcun farklı muhatapları var ise eğer kefile ve yakın akrabalardan borç tahsil edilmeye de yine çalışılabilmektedir. Yakın olan çeşitli akrabaların borç ve bireyden kalmış olan miraslar üstünde yapabilecekleri değerlendirmeler içerisinde borcun oldukça fazla olması mirasın reddi şeklinde bir girişime de sebep olabilmektedir.

Yakın akrabalar da yine kendilerini zora sokabilecek bu gibi durumlara bertaraf edebilme adına reddi miras seçeneğini tercih edebilmektedir ve yine borç ve varlığın reddini de isteyebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT