1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Okul servislerindeki denetimin sonucu şok etti; Araması bulunan 946 kişi yakalandı!
Okul servislerindeki denetimin sonucu şok etti; Araması bulunan 946 kişi yakalandı!

Okul servislerindeki denetimin sonucu şok etti; Araması bulunan 946 kişi yakalandı!

2019-2020 Eğitim ve Öğretim senesinin başlaması ile birlikte servis araçlarına yapılan kontroller de çoğaldı. Okul servis arabalarına yapılan kontrollerde türlü suçlardan kayıplara karışan ve aranan 946 kişinin yakalandığı bilgisi kafalarda soru işareti bıraktı.

A+A-

2019-2020 Eğitim ve Öğretim senesinin başlaması ile beraber okul servis arabalarına ait kontrollerde çoğaltıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamaya göre; "okul servis arabalarına yapılan kontrollerde türlü suçlardan kayıplara karışan ve aranan 946 kişi ele geçirildi. 346 servis arabasının ise trafiğe çıkması yasaklandı." bilgisi paylaşıldı.

Geçtiğimiz hafta, 46 bin 796 personelin katılımı ile yapılan uygulamada, 30 bin 895 okul servis arabası kontrol edildi.

Bunların 547'sine "Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uymamak", 335'ine "emniyet kemeri takmamak", 150'sine "fazla yolcu taşımak" ihlalleri en başta olmak üzere 2 bin 303 şoföre cezai işlem uygulandı.

Eksikliği tespit edilen 346 okul servis aracı trafikten men edildi. Yapılan bu güvenlik denetimi sektördeki ilgili bir çok şirket ve şahıs tarafından yakından takip edildi. Zamanla bu konuda kaliteyi arttırmayı amaçlayan yetkililer denetimlerin sıklaşacağını bildirdi.

Öte yandan Okul servis arabalarında yapılan kontroller neticesinde kayıplarda olan 946 kişinin ele geçirilmesi internet ortamında yankı uyandırdı. Sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışılan konu duyarlı kişiler tarafından paylaşıldı.

HER OKULUN ÖNÜNE BİR POLİS

İçişleri Bakanlığı'nın 81 şehre göndermiş olduğu yönerge sonrasında okul önlerinde yapılan kontroller de çoğaltıldı. Pek çok okulun ön bahçesine polis ekip arabaları konumlanır iken herhangi bir olası vakanın oluşmaması içinde belirli önlemler alınmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT