1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Okul masraflarının ağır yükü velileri kara kara düşündürüyor!
Okul masraflarının ağır yükü velileri kara kara düşündürüyor!

Okul masraflarının ağır yükü velileri kara kara düşündürüyor!

Kayıt, Kırtasiye, Servis ve okul kıyafeti parası derken birde yapılan zamlar ailelere büyük bir çile çektiriyor.

A+A-

2019-2020 eğitim ve öğretim senesi yaşanan ekonomik çöküş aileleri büyük bir sıkıntıya sokmuş durumda. Parasız eğitimin tamamen laftan ibaret görüldüğü ülkemizde kayıt ücreti, kırtasiye malzemesi, okul kıyafeti ücretleri ve servis ücretlerine gelen zamlar velileri kara kara düşündürüyor.

Eğitime, okulların giderleri için bütçeden ayrılan pay düştükçe okul yönetimleri de temizlik, kırtasiye gibi masraflarını ailelere ödetmek zorunda kalıyor.

İstanbul'un Küçükçekmece semtinde velilerden Gülay Hanım, iki öğrencisini okula kayıt ettirmek için başvuru yaptığında okul idaresinin her iki çocuk içinde 4 top A4 kağıdı, 5 adet tahta kalemi, 50 TL pul parası üstüne de 200 TL okul için kayıt parası istediğini anlatarak “Pazarlık yaparak iki çocuğunu 200 TL’ye kayıt ettirebildik” açıklamasında bulundu.

Okul giysilerini müdürün ‘her sene okulumuza 5000 bin TL bağış yapıyor’ dediği giyim mağazasından temin ederek zaten okula bağış yapıldığını söyleyen Gülay Hanım “Bir pantolon bir tişört bir eşofman takımı alarak toplamda iki çocuğumuz için 770 TL karttan kıyafet parası ödedik. Bu sadece ilk dönem için. Birer adet de dönem ortasında almak zorunda kalacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT