1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Merkez Bankası'ndan Faiz Oranı Hakkında Bilgilendirme
Merkez Bankası'ndan Faiz Oranı Hakkında Bilgilendirme

Merkez Bankası'ndan Faiz Oranı Hakkında Bilgilendirme

Merkez Bankası tarafından yapılan yeni açıklamalarda faiz oranıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

A+A-

Para Politikası Kurulu tarafından verilen kararların kamuya sunulduğu bilgilendirmede, korona virüsün ekonomiye ve dünya para politikalarına etkilerine de değinildi.

Salgın sebebiyle dünya ekonomisinin büyümesinin bir hayli yavaşladığına değinilen açıklamalarda, ikinci çeyreğin sonlarına doğru atılan normalleşme adımlarının az da olsa iyileşmeye imkân tanıdığı ifade edildi. Gelişmekte olan ülkelerde atılan bu normalleşme adımlarında merkez bankalarının pek çoğunun genişlemeye gittiği belirtildi.

Merkez Bankası yetkilileri Türkiye’nin ekonomisinin salgından minimum düzeyde etkilenmesini sağlamak için olabilecek tüm olasılıkların değerlendirildiğini ve tüm değişkenlerin dikkate alınarak planlama yapıldığını dile getirdi.

 Para Politikası Kurulu tarafından yapılan bilgilendirmede mayıs ayından itibaren toparlanma adımlarının sonuç verdiği ve ekonominin pozitif yönde ilerlemeye başladığı ifade edildi. Faiz konusunda yapılan açıklamalar ise açıklamanın en dikkat çeken kısımları arasında yer aldı. Politika faizi olarak da adlandırılabilen bir hafta vadeli repo faizi hakkında verilen karara göre sayı %8,25’te sabit tutulacak.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT