1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Market Poşetlerinden Manav Poşetlerine Geçiş Dönemi
Market Poşetlerinden Manav Poşetlerine Geçiş Dönemi

Market Poşetlerinden Manav Poşetlerine Geçiş Dönemi

Marketteki alışveriş poşetlerinin paralı hale gelmesi ile ücretli poşet tüketimi yüzde 70 oranında azalırken, bu poşetlerdeki azalış ücretsiz olan manav poşetlerine yansıdı ve manav poşeti kullanım oranı yüzde 100’ü geçti.

A+A-

1 Ocak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yürürlüğe giren kanunla poşetler 25 kuruştan ücretli hale gelmeye başlamıştı. Ücretli hale gelen market poşetleri kullanım oranları yüzde 70 oranında azalırken insanlar ücretsiz olan manav reyonuna yöneldi oradaki poşetlerin kullanım oranı yüzde 100 ü geçerken artık market reyonundaki ücretli poşetlere talep azaldı.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) geri dönüşüm İktisadi İşletmesi olan PAGÇEV’in Genel Müdürü Yağmur Cengiz, Market poşetlerinin paralı hale gelmesi uygulaması  Avrupa Birliği tarafınca hafif plastiklerin azaltılması yasasına müsait yapıldığını söyledi.

Plastik kullanımının sadece paralı poşetle engellemenin mümkün olmayacağını söyleyen Yağmur Cengiz, normal hayatımızda da kullandığımız plastiklerle alakalı daha temkinli olmamız gerektiğini söyledi.

Burada önemli olan faktör ‘ kullan at’tan ziyade ‘ kullan geri dönüştür’ bilinçli bireyler olmak.

HABERE YORUM KAT