1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Maliyeti sadece 10 bin TL! Hacıyatmaz'a Sipariş yağıyor!
Maliyeti sadece 10 bin TL! Hacıyatmaz'a Sipariş yağıyor!

Maliyeti sadece 10 bin TL! Hacıyatmaz'a Sipariş yağıyor!

Bursa’da 62 yaşındaki vatandaşın ürettiği elektrikli araç turistler ve yerel halk tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Hasan Duman ve yakın akrabaları tarafından üretilen bu araç “Hacıyatmaz” olarak adlandırıldı. Duman gazetecilere yaptığı açıklamada çok sayıda sipariş aldıklarını belirtti.

A+A-

  Bursa’nın kalabalık ilçelerinden biri olan Yıldırım’da ikamet etmekte olan Hasan Duman, yakın akrabalarının hem maddi hem de manevi desteği sayesinde iki tekerlekli bir buluşa imza attı.

İki tekerlekli elektrikli araç olarak nitelendirilebilecek bu buluş bölgeye gelen turistlerin ve yerel halkın merak kaynağı oldu. Projenin sahibi Hasan Duman’ın “Hacıyatmaz” olarak adlandırdığı bu araç görünüşünün yanında hikayesiyle de insanları şaşırtmayı başardı.

Aracın fikrini ortaya atan ve üretim sürecinde büyük emekleri olan Duman, hapishanede kaldığı otuz yıl boyunca kendisine bir şeyler katabilmek için pek çok fikrin kafasında canlandığını dile getirdi.

Fikirlerini gerçekleştirmek ve kendini geliştirmek amacıyla cezaevinde teknoloji, elektrik ve psikoloji başta olmak üzere pek çok farklı türden kitap okuduğunu ifade etti.

Tahliyesinin ardından oyun ve eğlence sektörüyle ilgilenen Duman, bu sırada aklına yeni bir araç fikrinin geldiğini belirtti. Fikrin proje aşamasının bir buçuk yılda tamamlandığını dile getiren Duman üretim maliyetinin sadece 10 bin Türk Lirası olduğunu açıkladı.

Araçta bulunan özel sistemler sayesinde asla devrilmeyeceğini savunan Duman, kullanılan “Hacıyatmaz” isminin buradan geldiğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT