1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kredi Notu Kaç Olmalı
Kredi Notu Kaç Olmalı

Kredi Notu Kaç Olmalı

Bankalardan kredi temini konusunda en değerli veri kredi notudur. Eğer sizde Kredi çekmeye hazırlanıyorsanız, kredi notu kaç olmalı diye merak ediyorsanız. İçeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

A+A-

Türkiye içerisinde ortalama olarak 1400 oranlarında bulunan bu kredi notu puanı birey veya kurumların yine borç ödeme geçişleri beraberinde şekle girmektedir ve bugünkü halini de almaktadır.

Bu notun bankaların yine düşünmekte olduğu seviyelerin altlarında gerçekleşmesi de yine kendileri açısından oldukça sıkıntı oluşturan bir çeşit durum arz ederek riski çeşitli teminatlar beraberinde dağıtılması açısından politikalar gerçekleştirerek kredi onaylarına gidebiliyor.

Bu teminatlar da yine ipoteğe konu bir çeşit gayrimenkul veya kefalet sistemi beraberinde çalışmaktadır. Yine kredi notu açısından yine risklerin 1400 ve üzeri soranlarda yavaşlayarak azaldıklarını söylemek yine doğru olacaktır ve 1900 oranlarına doğru yaklaşmakta olan her çeşit puan kredi başvuru vakitleri üstünde olumlu etkiler oluşturacaktır.

Kredi Notu Hangi Veriler İle Meydana Gelir?

Kredi notu her ay yine bankalar tarafınca Türkiye bankalar birliği beraberinde kurulan risk merkezlerine gönderilmektedir ve yine buralarda da kayda alınmaktadır. Yine kredi kayıt büroları beraberinde yapılmakta olan protokoller gereğince de bu gibi çeşitli veriler özel puanlama sistemlerine çevrilir ve yine kullanıcılarının hizmetlerine takdim edilmektedir.

Yine bu veriler de gerçek ve yine tüzel bireylere ait olmakta olan kötü veya iyi kredi geçmişi beraberinde senet ve çek ödemeleri ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Kredi Notunu Belirlemekte Olan Faktörlerin Etki Oranları

Kredi notu hesaplanıyorken kişi veya kurumlara iat kullanılan kredi veya yinek art ödeme performansları %30 seviyelerindeetki göstermektedir. Yani kullanılmakta olan kredilerin veya yine edinilmekte olan çeşitli kartların vade vakitleri ve tarihleri de dikkate alınarak oldukça sıkı bir çeşit düzen içerisinde ödenmesi kredi notlarına %30 civarında etki etmektedir.

Mevcut olan borçlar %25 oranlarda etki gösteriyor. Bankalara bulunan kredi veya yine kredi kartı borçları da bu puan üstünde aşağı yukarı bir şekilde hareketlere sebep olmaktadır. Yine bankalara da sürekli bir şekilde yapılmakta olan kredi başvuruları da kredi notu üstünde %15 oranında bir olumsuz etki oluşturmaktadır.

Diğer farklı etmenler de %10 seviyelerinde etki ediyor kredi notuna. Farklı etmenler açısından belirtilen unsurlar kurum tarafından da dikkate alınıp bir takım ölçülü değerler olarak seçilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT