1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Köpek balığına yumruk ve tekme atan şahsa ceza
Köpek balığına yumruk ve tekme atan şahsa ceza

Köpek balığına yumruk ve tekme atan şahsa ceza

Balıkesir’de yakaladığı bir köpek balığını yumrukladığı ve yanı sıra tekmelediği tespit edilen balıkçı vatandaşa, para cezası kesildi.

A+A-

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere bakıldığında, Marmara Denizi’ne Nurban Reis adlı tekneyle açılan balıkçılardan birinin köpek balığına saldırdığı görüldü.

Balıkçılar köpek balığını suya tekrar bırakacakken onu yumruk ve tekmeyle yaralamaya çalışan kişi, ilgili kurum ve kişilerin devreye girmesiyle Cimer’e şikâyet edildi. Erdek ilçesinin Tarım ve Orman Müdürlüğü, şikâyetleri dikkate alarak şahsın kimliğini saptadı ve Hayvanları Koruma Kanunu’na göre kişiye idari yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Şikâyetçilerden biri olan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (Tüdav), kanunun ilgili bendinin bilindiği kadarıyla ilk kez uygulandığını aktardı ve bunun sevindirici olduğunun altını çizdi.

Bu alandaki cezaların arttırılmasını talep eden Tüdav, balıkçıları bu hususta daha duyarlı olmaya davet etti. Tüdav, yasanın ilgili maddesine göre, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmanın, acımasız ve zalimce işlem yapmanın, dövmenin, aç ve susuz bırakmanın, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmanın, bakımlarını ihlal etmenin, fiziksel ve psikolojik acı çektirmenin yasak olduğunu hatırlattı.

HABERE YORUM KAT